lauantai 4. marraskuuta 2017

Perjantain ruoka

Perjantain ruoka saa olla jotain hyvää ja nopeasti valmistuvaa. Eilen tein uuniperunoita.  Tavallisesti olen käärinyt perunat folioon, nyt paistoin ne merisuolan päällä. Tee lisäkkeet perunoiden kypsyessä. Nyt valmistin katkarapu-kylmäsavulohitahnaa, neidille paistoin jauhelihaa, lisäksi tarjolla oli kirjolohen mätiä


UUNIPERUNAT SUOLAPEDILLÄ

isoja, jauhoisia perunoita
merisuolaa
rypsiöljyä

1. Pese ja kuivaa perunat. Voitele perunat öljyssä ja pistele kuoreen haarukalla muutama reikä, etteivät perunat poksahda uunissa. Kaada parin sentin kerros merisuolaa uunivuokaan ja nosta perunat päälle. Paista 200-asteessa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä
2. Tarjoile mieleistesi lisäkkeiden kanssa


KATKARAPU-KYLMÄSAVULOHITAHNA

150g katkarapuja
pari siivua kylmäsavulohta
punasipuli
tilliä
dijon-sinappia
raastettua sitruunankuorta
mustapippuria
majoneesia
kermaviiliä

1. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna katkaravut ja kylmäsavulohi. Hienonna muutama oksa tilliä. Laita sipuli, tilli, katkaravut ja lohi kulhoon. Mausta dijonsinapilla (pari teelusikallista), raastetulla sitruunankuorella ja mustapippurilla. Lisää muutama ruokalusikallinen majoneesia ja kermaviiliä. Sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa kermaviiliä, jos haluat ohuemman tahnan. Maistele tarvitseeko lisää mausteita
2. Tarjoile uuniperunoiden täytteenä, tai palttoonnappien päällä

Valmistusaika:  5 min + perunoiden paistaminen 1 tunti, tahna 10min perunoiden paistuessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti