torstai 31. maaliskuuta 2016

Yhtiökokoustarjoilua

Taloyhtiömme vuotuinen kevätkokous pidettiin eilen meillä. Kokous sujui sopuisasti ja kuluvan vuoden hankkeet sekä budjetit saivat hyväksynnän. Myös kevättalkoille löytyi paikka kaikkien kalenterista. Perinteisesti kokouksen jälkeen juodaan kahvit. Niin eilenkin. Kahvin lisäksi tarjosin oli aurinkoista kakkua. Mutakakkumainen pohja yhdistettynä juuston täyteläisyyteen ja mangon raikkauteen oli herkullinen yhdistelmä. Muokkasin alkuperäisen Maku-lehden ohjeen täysin gluteenittomaksi ja myös vehnäproteiinia sisältämättömäksi. Myös marmoroinnin limetti vaihtui hedelmälaatikon sisällön perusteella sitruunaan ja lisäsin myös raastettua sitruunan kuorta tuomaan lisäraikkauta.


PAISTETTU MANGO-JUUSTOKAKKU

taikina:
100g voita
100g tummaa suklaata
2 kananmunaa
1 dl hienoa sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl mantelijauhoa

täyte:
400g maitorahkaa
200g tuorejuustoa
200g ranskankermaa (ei kevyt)
3 kananmunaa
1 1/2 dl hienoa sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria
 3/4 tl jauhettua inkivääriä
(alkup. ohjeessa 1/2 tl, mutta olisi saanut olla 1 tl:kin)
*
1 vauvanruokapurkki mangososetta
2 rkl sitruunan mehua
1/2 sitruunan raastettu kuori

1. Sulata voi ja suklaa kattilassa, anna jäähtyä
2. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä mantelijauho ja leivinjauhe. Yhdistä voi-suklaasula muna-sokerivaahton. Sekoita mukaan mantelijauhot
3. Rypistä leivinpaperi irtopohjavuokaan ja kaada taikina päälle. Paista 15-minuuttia. Pohja saa olla selvästi pehmeä
4. Pohjan paistuessa sekoita täytteen aineet *-merkkiin asti. Ota pohja uunista ja kaada täyte päälle. Sekoita mangosose , sitruunanmehu ja -kuoriraaste.Tiputtele mangososetta pinnalle isoiksi täpliksi. Vedä haarukalla mangososeen  läpi ja marmoroi pinta. Paista tunti 180-asteessa (ei kiertoilma). Juustotäyte saa olla "hyllyvää" uunista otettaessa. Nosta kakku kylmään vuorokaudeksi

Valmistusaika: taikinan - ja täytteen valmistaminen 15 min, paistaminen 15min+1 h, tekeytyminen 24h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti