perjantai 11. maaliskuuta 2016

Arkinen ramen-keitto

Teini pyysi tekemään jotain itämaista keittoa, vaikka ramenia. Pirkan ruokalehdessä oli sopivasti ramenin ohjekin. Olen tehnyt kyseistä keittoa hyvällä menestyksellä ennenkin, vähän työläämpänä versiona vain. Nyt mentiin arki-iltaan sopivalla ohjeella. Resepti on yhdistelmä Pirkka ruokalehden ohjetta, ja aiempaa sovellustani Glorian ruoka ja viinin ohjeesta. Ramen-liemi on siitä mukava , että siihen  voi käyttää niitä aineita, joita kotona on.




ARKINEN RAMEN-KEITTO
(kuudelle)

liemi:
1 1/2 l kasvislientä
3 pss misokeittoaineksia
1 rkl soijakastiketta

lisäksi:
500g maustamattomia broilerinsuikaleita 
(tai tofua tai katkarapuja tai ...)
250g riisinuudeleita
1/2 isosta kiinankaalista
1 dl kuivattuja suppilovahveroita
pari kevätsipulin vartta
punainen chili
tuoretta korianteria
5 kananmunaa
soijakastiketta
miriniä
seesamiöljyä
rypsiöljyä

1. Jos muistat laita aamulla sienet kylmään veteen likoamaan
2. Keitä kananmunat koviksi (8min)
3. Laita liemi kiehumaan
4. Paista broilerinsuikaleet rypsiöljyssä ja mausta soijalla ja mirinillä
5. Hienonna sienet (tai käytä pieniä kokonaisia sieniä), suikaloi kiinankaali. Laita sienet ja kiinankaali liemeen ja keitä 3 minuuttia
6. Kiehauta vesi, kaada kulhoon nuudelien päälle, laita kansi päälle ja anna seistä 3 minuuttia (tai seuraa nuudelipaketin ohjetta, jos se on erilainen), valuta nuudelit ja sekoita mukaan 1 rkl seesamiöljyä
7. Viipaloi kevätsipuli, hienonna chili ja muutama korianterinlehti
8. Kokoa annokset: nosta kulhoon nuudeleita, nosta lientä päälle, lisää broileria ja halkaistu kananmuna. Viimeistele kevätsipulilla, chilillä ja korianterilla

Valmistusaika: 20 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti