sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Juusto-salvia schnitzel

Syntymäpäivälahjaksi saamani Tomi Björckin kirjan selailu on vielä pahasti kesken, mutta pääruokaosiosta jo toinen resepti päätyi toteutukseen. Klassinen wiener schnitzel  maistuu jälkikasvulle ja Björckin versio vei sen uudelle tasolle. Lisäkkeenä tarjoiltava fenkolisalaatti taittaa mukavasti leikkeen rasvaisuutta. Minulle tyypilliseen soveltamiseen päädyttiin taas. Vaikka olen aiemmin ostanut pankojauhoja käyttämästäni marketista, nyt emme edes kahden myyjän kanssa yhdessä löytäneet niitä. Korvaajana siis korppujauhot. Meillä on jääkaapissa aina parmesaania tai pecorinoa, paitsi nyt. Kokkaaminen oli sen verran pitkällä, etten halunnut lähteä kauppaan, vaan sovelsin ja käytin pääsiäiseltä jäänyttä västerbottensostia. Juusto oli kosteampaa kuin parmesaani, joten en saanut juustoraastetta tasaisesti leikkeiden päälle. Tämä ei makua haitannut, ehkä jopa päinvastoin, sillä leivityksen alla oli paikoin mukavia juustosattumia.
Kamera telakalla, kuva puhelimella otettu

POSSUA SALVIAN JA JUUSTON MAUSTAMANA
sekä FENKOLISALAATTI
(kuudelle-kahdeksalle)

1,4kg possun ulkofileetä
mustapippuria
suolaa
sinappia
250g parmesaania (nyt Västerbottensostia)
tuoretta salviaa

leivitys:
3 dl vehnäjauhoja
5 kananmunaa
3 dl pankojauhoja (t. korppujauhoja)

Friteeraamiseen:
1 1/2 l rypsiöljyä

tarjolle:
sitruunanlohkoja

1. Leikkaa ulkofilee 100g paloiksi ja mausta palat suolalla ja mustapippurilla
2. Raasta juusto, hienonna salvia (tarvitaan n. 1dl)
3. Levitä sinappi lihojen pintaan. Sekoita juustoraaste ja salvia ja painele seos lihojen pintaan. Anna maustua 30 min
4. Kuumenna öljy kattilassa 175-asteeseen
5. Jaa leivitysaineet kolmeen kulhoon; vehnäjauhot, kananmunat & pankojauhot (t.korppujauhot) Sekoita kananmunat hyvin. Leivitä lihat käyttämällä ne ensin molemmin puolin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja viimeksi pankojauhoissa
6. Friteeraa 4-5 minuuttia öljyssä

FENKOLISALAATTI

3 tuoretta fenkolia
100g pinjansiemeniä
1 ison sitruunan mehu
suolaa, mustapippuria myllystä
(tilliä)

1. Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi ja laita rapsakoitumaan jääkylmään veteen
2. Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla
3. Valuta fenkoli ja laita kulhoon, purista mukaan sitruunan mehu, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pinjansiemenet ja sekoita. (Viimeistele tillillä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti