tiistai 20. tammikuuta 2015

Vietnamin makuja arjessa

Jauheliha on usein arkiruokailun pelastaja. Broilerinjauheliha on kevyttä ja tuo mukavaa vaihtelua. Vielä kun katsoo maustekaappiin, voi tuntea itsensä tavallisena arkitiistaina peräti luovaksi. Tämän päivän makumaailma haettiin Vietnamista, nyt vain toisessa muodossa toteutettuna. Myös lisäkkeenä tarjottavassa salaatissa on inkivääriä ja chiliä antamassa makua.

SITRUUNARUOHO-CHILI BROILERIPIHVIT
(kuudelle)

800g broilerin jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
2 vartta kevätsipulia
3 rkl sitruunaruohotahnaa
3 rkl kalakastiketta
1 punainen chili
1 rkl ruokokidesokeria
1 rkl currya
mustapippuria myllystä
1 kananmuna

1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna kevätsipuli. Puolita chili, poista siemenet ja hienonna
2. Sekoita kaikki aineet taikinaksi. Nosta taikinakulho peitettynä jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi
3. Paista rypsiöljyssä (tai uunissa) pihveiksi. Tarjoile riisin ja salaatin kanssa

2 kommenttia:

  1. Juuri Vietnamista kotiutuneena, vaikuttaa erittäin hyvältä tavalta virkistää arkea! - Merja

    VastaaPoista
  2. Kokeile ja kerro onko maku lähelläkään vietnamilaista

    VastaaPoista