torstai 1. tammikuuta 2015

Lupauksia- vuoden ensimmäinen päivä

Uuden vuoden ensimmäiseen päivään sisältyy yleisesti paljon odotuksia ja paineita. Menneen vuoden haasteet ovat takana ja kosolti uusia tiedossa. Vielä jos erehtyy tekemään lupauksia paremmasta elämästä liittyen painoon, liikuntaan tai vaikka alkoholin käyttöön, voi arvata, että viimeistään helmikuussa ahdistaa. En ole kovinkaan stressaavaa tyyppiä, vaikka työ, lähinnä siihen liittyvät numerot (lue eurot), joskus paineita aiheuttavatkin. Paino on ja pysyy, liikun juuri sen verran kuin hyvältä tuntuu ja hyvä ateria tarvitsee viininsä. Eli näitä perinteisiä lupauksia en tee, jos olen koskaan tehnytkään. Syksyllä kuoli paljon mökillämme ahertanut, aina elämäänsä tyytyväinen, vain yrittäjän ikäinen, terveellisesti elänyt, monitaitoinen kirvesmies-muurari-rappari-metsästäjä-sienestäjä-marjastaja-kalastaja Ari. Siksi ainoa lupaus tästä eteenpäin voisi olla muistaa ja kunnioittaa mennyttä, elää tässä ja nyt ja odottaa uteliaisuudella tulevaa. 
Blogiin keräilen edelleen sekä omia, että kopioituja reseptejä, toivottavasti samaan, vajaan 100 ohjeen vuosivauhtiin. Menneen vuoden yrittäjä on vastannut pitkälti arkiruuan valmistamisesta, vaikka edelleen olen viikonloppuisin keitellyt keittoja viikolla lämmitettäväksi. Jälkikasvu on oppinut arvostamaan hyvää ruokaa, ja tekee sitä itsekin; neiti rakastaa leipomista ja teini käyttää kaikki taitonsa tyttöystävän hurmaamiseen.
Perinteisesti olen joulun välipäivinä selaillut menneen vuoden ruokalehtiä, etsien ja muistiinmerkiten ohjeita, jotka vielä pitäisi toteuttaa. Niin tein tänäkin vuonna. Tämän seurauksena vähän parempi lounas uudenvuodenpäivänä, ihan omalla perheellä, teinin tyttöystävällä vahvistettuna. Ohjeet seuraavat.


Uudenvuodenpäivän lounasmenu:

Paahdettu mustajuurikeitto
Kaprisvoissa paistettua turskaa, tomaattifenkolipaistosta & valkosipulikastiketta
Valkosuklaa-mansikka/vadelmajuustokakut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti