perjantai 19. syyskuuta 2014

Porkkanaa kuppikakuissa

Viime lauantain lounasta suunnitellessamme neiti ilmoitti jälleen ottavansa vastuulleen jälkiruuan. Ja neidistä kun on kyse, tiedossa oli leivontaa. Ohjeen pohjana toimi porkkanaleivosten resepti, muuten ohje  toteutettiin sillä mitä kaapeissa oli. Porkkanan makua täydensivät kaneli, inkivääri sekä sekä vihanneslokerossa piileskellyt yksinäinen appelsiini. Muutamaa pekaanipähkinää täydensivät maapähkinät ja rypsiöljykin oli päässyt loppumaan, ja korvattiin pullomargariinilla. Lopputuloksena kuitenkin erittäin maukkaita ja meheviä kuppikakkuja.
Kuppikakut tarjolla, asettelu neidin

PORKKANAKUPPIKAKUT
(12 kpl)

2 kananmunaa
1 1/2 dl hienoa sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
3 porkkaanaa (aika pieniä)
1 appelsiini
3/4 dl pähkinöitä (mitä kaapista löytyy)
1 1/2 dl pullomargariinia

kuorrute:
maustamatonta tuorejuustoa
tomusokeria
sitruunamehua

1. Kuori ja raasta porkkanat. Pese appelsiini, kuivaa ja raasta kuori. Leikkaa appelsiinin hedelmäliha pieniksi paloiksi. Rouhi pähkinät
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja sekoita taikinaan 
3. Lisää taikinaan pullomargariini, appelsiininkuoriraaste, appelsiinipalat, porkkanaraaste, sekä pähkinärouhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja nostele muffinivuokiin. Paista 175-asteessa 12-15 minuuttia
4. Valmista kuorrute muffinien jäähtyessä. Sekoita tuorejuustosta ja tomusokerista tasainen massa ja mausta lirauksella sitruunamehua. levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle ja nosta jääkaappiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti