sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Whoopiet neidin makuun

Perheen leipuri  eli neiti, nappasi heti lokakuun MAKU-lehdestä whoopiet. Reseptin houkuttelevuutta paransivat vielä neidin lempimaut eli kookos ja ananas. Toteutusvaiheessa lisäsimme vielä ananaksen makua ananastuorejuustolla. Tosin alkuperäisen ohjeen kuivattua ananasta ei ollut saatavilla, vaan korvasimme sen Pirkan kuivatulla Havaiji-sekoituksella (tämä ei ole tuotemainos). Koska en ole leipuri, seurasimme ohjetta tarkasti. Minusta täyte oli liian pehmeää, myös sen jälkeen kun whoopiet olivat levänneet hetken jääkaapissa eli pitäisikö voin ja/ tai juuston osuutta vähentää?

Ananas-kookos-whoopiet, kuva neidin stailaama

ANANAS-KOOKOS-WHOOPIET

n 20 kpl

50g pehmeää voita
1/2 dl rypsiöljyä
1 1/2 dl hienoa sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1/2 dl kuivattua ananasta 
tai muita kuivattuja "eksoottisia" hedelmiä
1 dl ranskankermaa

täyte:
75g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
100g tuorejuustoa (ananaksen makuista)
1/2 tl jauhettua inkivääriä
*
kookoshiutaleita

1. Vatkaa voi, öljy ja hieno sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten
2. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, , leivinjauhe ja suola
3. Hienonna kuivatut hedelmät
4. Sekoita kuivat aineet, hedelmät ja ranskankerma vuorotellen voi-sokeri-munavaahtoon, sekoita taikina tasaiseksi
5. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperoidulle uunipellille noin 3 cm pyörylöitä. Jätä väliin kohoamisvaraa
6. Paista 200-asteessa 10-14 minuuttia. Pinnan pitää saada hyvä väri, mutta sisus saa jäädä pehmeäksi. Jäähdytä ritilällä
7. Vatkaa täytteen voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja inkivääri ja vatkaa nopeasti tasaiseksi
8. Levitä täyte whoopiepohjalla ja nosta toinen puoli päälle. Pyöräytä reunat kookoshiutaleissa. Säilytä viileässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti