sunnuntai 18. elokuuta 2013

Salaatti grillatun broilerin lisäksi

Lehdistä leikattujen ruoka-ohjeiden sarja jatkuu. Nyt on vuorossa oleva salaatin ohje on saksittu talteen Maku-lehdestä. Salaatin kaikki aineet ovat mieleisiä erikseen, mutta näin en olisi osannut niitä yhdistää. Alkuperäisen ohjeen sinihomejuuston määrä (125g) tuntui hurjalta, joten puolitin määrän. Minusta se riitti hyvin.  Kapriksissa sen sijaan tuplasin lehden ohjeen määrän. Tämä kesäinen salaatti sopii hyvin kaiken grillatun lisäksi. Nyt saksin broilerin koipireidet kahtia, ja tein chilistä, valkosipulista, rosmariinista, ripauksesta suolaa ja oliiviöljystä tahnamaisen seoksen, jota hieroin palojen päälle. Grillasin broileripalat uunissa grillivastusten alla yhteensä noin 30 minuuttia, välillä käännellen. Jälkikasvulle keitin lisäksi jasmiiniriisiä.

KUKKAKAALI-SINIHOMEJUUSTOSALAATTI

1 pieni kukkakaali
1 nippu retiisejä
1 sipuli
1 nippu rucolaa
70g Aura gold homejuustoa
4 rkl pieniä kapriksia
(koristeeksi ruohosipulia)

Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl viinietikkaa
mustapippuria
ripaus suolaa
liraus hunajaa

1. Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Leikkaa retiisit viipaleiksi. Leikkaa sipuli neljään lohkoon ja viipaloi. Revi rucola pienemmäksi
2. Sekoita kukkakaalit, retiisit, sipuli ja rucola kulhossa. Lisää kaprikset ja murenna sinihomejuusto mukaan
3. Sekoita kastikeainekset ja kaada seos salaatin päälle, sekoita. Koristele ruohosipulilla (nyt jäi väliin, kun yrttiruukuissa ei kasva ruohosipulia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti