sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Suklaista

Rauhallinen tempo jatkuu tällä blogirintamalla, vaikka useampi ohje odottaa kirjoittamistaan. Tämä, kuten kaikki muukin vapaa-ajan tekeminen vaatii kuitenkin riittävä innostuksen. Tämä ohje on suora kopio Kotijakeittiö-lehden joulukuun numerosta 2011. Miten joku näin helppo voikin olla niin hyvää. Lemon curd-vaahdon tilalle teimme lime curd-vaahtoa.


HELPOIN SUKLAAKAKKU
10-12 palaa

150g voita
2 kananmunaa
3 dl hienoa sokeria
11/2 dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
*
(100g tummaa suklaata, 2 rkl voita)

1. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Vatkaa munien rakenne rikki ja yhdistä voisulaan. Kääntele kuivat aineet mukaan
3. Rypistele leivinpaperi ja laita pyöreään 22cm halkaisijan vuokaan, kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteessa n 18 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä reilusti tahmeaksi
4. Tarjoile jäähtynyt kakku lime curd-vaahdon kanssa

Kakun voi kuorruttaa suklaalla: sulata 100g tummaa suklaata ja 2 rkl voita, sekoita ja levitä jäähtyneen kakun pinnalle


LIME CURD-VAAHTO

2dl kuohukermaa
n.4 rkl lime curdia

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää lime curdia maun mukaan, sekoita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti