maanantai 24. syyskuuta 2012

Mustikoita ja valkosuklaata

Seinänaapurimme, pikkuneidin ihanat kummit pitävät meidät mustikoissa. Edellisen mökkireissun jälkeen sain taas käydä hakemassa piirakkamarjat heidän ämpäristään. Tiiviin työtahdin vuoksi nuo marjat meinasivat jäädä käyttämättä. Onneksi purkki osui jääkaapista ajoissa käsiin ja eilen käytin tuttua kakkuohjetta muffinsien pohjana. Kermaviiliä ei ollut riittävästi, joten käytin lisänesteenä lampaanpotkia varten puristettua sitruuna- ja appelsiinimehun sekoitusta.

VALKOSUKLAA-MUSTIKKAMUFFINSSIT

2 kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
pehmeä banaani
3 rkl sitruuna- ja/tai appelsiinimehua
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 prk kermaviiliä
1 tl kardemummaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl mustikoita
100g valkosuklaata
1 dl pullomargariinia

1. Vaahdota munat ja sokeri. Muussaa banaani sitrusmehun kanssa. Rouhi suklaa pieneksi
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja kardemumma. Sekoita jauhoseos taikinaan. Lisää kermaviili, pullomargariini ja muussattu banaani ja sekoita
3. Lisää lopuksi mustikat ja valkosuklaa varovasti sekoittaen. Levitä paperivuuat muffinssipellille ja kaada taikina vuokiin. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Vot koristella jäähtyneet muffinssit sulatetulla valkosuklaalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti