tiistai 22. maaliskuuta 2022

Punajuuria, ohraa ja suppilovahveroita

 Kaali, sienet, kaikki juurekset, mitä ihanaa suomalaista ruokaa. Ja parhaassa sesonkissa myös näin talvella.  Viikonloppuna kasviksista oli vuorossa punajuuri. Ostin ensimmäistä kertaa valmiiksi keitettyjä punajuuria. Pikkupaketista riitti sopivasti sekä pihveihin että sunnuntain alkuruokaan carpaccioon. En tullut punninneeksi pihvien aineksia,  mutta kaikki vihannekset olivat pieniä. Määrästä riitti kahdelle ei niin nälkäiselle kahteen ateriaan. Lisukkeena suppilovahvero-ohrattoa ja sinihomejuustomoussea (Aura-juusto, tuorejuusto ja kuohukerma)

PUNAJUURIPIHVIT
(8 pihviä)
 
4 kypsää punajuurta (valmiiksi keitettyjä tai keitä itse)
2 raakaa perunaa (jauhoinen lajike)
punasipuli
kananmunan keltuainen
1 dl mantelijauhoja
suolaa, mustapippuria myllystä
*
rypsiöljyä ja voita paistamiseen

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori perunat. Raasta perunat ja punajuuret. Sekoita kaikki taikinan aineet ja nosta jääkaappiin vartiksi
2. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä, lisää rypsiöljyä ja nosta taikina nokareina pannulle, tasoita pihveiksi ja paista 3-4 minuuttia per puoli. Voit paistamisen lopussa nostaa lämpötilaa, niin saat rapeamman pinnan. Lisää tällöin pannulle voita. Pihvit voi paistaa myös uunissa

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti