keskiviikko 14. heinäkuuta 2021

Lapsuuden muistelua

Tänne blogiin päätyvät tavallisesti uudet (onnistuneet) kokeilut ja ne arkiset jutut, joita toistaa päivästä ja vuodesta toiseen loistavat poissaolollaan. Viimeksi huomasin tämän, kun suunnittelin jälkkäriä ja kysäisin yrittäjältä tehtiinkö heidän kotonaan kaura-omenapaistosta. Yrittäjä ei oikein tunnistanut ruokaa, joten ajattelin näyttää blogista kuvan. Eipä löytynyt, vaikka paistosta on tullut tehtyä useammankin kerran vuodessa. Näin keskellä kesää ei tehdä kaura-omenapaistosta, vaan uuniin pääsivät persikat. Myös aprikoosi ja nektariini sopivat. Samalla ohjeella valmistuu se kaura-omenapaistoskin taas tänä syksynä.
PERSIKKACRUMBLE

6 persikkaa
2 rkl hienoa tummaa muscovadosokeria
2 rkl vettä
*
100g sulaa tai hyvin pehmeää voita
2 dl kaurahiutaleita
2-3 rkl hienoa tummaa muscovadosokeria

1. Leikkaa persikat reiluiksi lohkoiksi. Laita ne uunivuokaan sokerin ja veden kanssa
2. Sekoita toisessa astiassa voi, kaurahiutaleet ja sokeri. Ripottele seos persikoiden päälle. Paista  225-asteessa 20 minuuttia tai kunnes persikat ovat pehmenneet. Tarjoile vaniljakastikkeen tai  vähän pehmenneen vaniljajäätelön kanssa

Valmistusaika: 30min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti