torstai 24. kesäkuuta 2021

Mökkiläisen muikut

Ostin viime REKOsta paikalliselta kalastajalta muikkuja. Ajatus on kokeilla niiden savustamista. Ensimmäisen erän paistoin perinteisesti pannulla. Kaveriksi lähitilan varhaisperunoita ja kaprisvoi. Voiko parempaa kesäruokaa ollakaan. Ehkä ne savustetut muikut ovat vielä parempia?


PAISTETUT MUIKUT JA KAPRISVOI

500g perattuja muikkuja
suolaa, mustapippuria myllystä
ruisjauhoja
voita, rypsiöljyä
pieniä kapriksia

1. Laita ruisjauho, suola ja mustapippuri reilunkokoiseen muovipussiin. Lisää muikut ja pyörittele kunnes muikut ovat kauttaaltaa jauhojen peitossa
2. Kuumenna paistinpannu. Lisää reilusti voita ja loraus rypsiöljyä. Paista muikut muutamassa erässä kullanruskeiksi ja rapeiksi
3. Viimeisen paiston jälkeen lisää pannulle reilusti voita. Kun voi vaahtoaa, lisää kaprikset ja sekoita
4. Tarjoile muikut keitettyjen varhaisperunoiden ja kaprisvoin kanssa

Valmistusaika: 20 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti