lauantai 16. maaliskuuta 2019

Kasvissyöjän paisti

Maukkaat juurekset ovat talven lähiruokaa parhaimmillaan. Tavallisesti niitä tulee valmistettua lisukkeena. Uunissa paahdetut juurekset ovakint koko perheen suosikkeja. Mukulaselleri on yksi parhaista. Lähimarketista sitä saa vain lohkoina muoviin pakattuna. Kananmunatilauksen ohella selailin Tapanilan REKO-renkaan muuta tarjontaa. Kokonaiset juurisellerit ja Blue Kongo perunat päätyivät tilaukseen. Juureskassissa oli kaksi puolikiloista selleriä. Toisesta halusin kokeilla "paistia". Glorian Ruoka&Viinissä oli korianterinsiemenillä maustetun sellerin ohje. Itse olin suunnitellut lisäksi suppilovahverokastiketta, joten käytin perinteisempiä mausteita. Lisäksi haudutettua pinaattia ja kasvisateria on valmis.





KASVISSYÖJÄN PAISTI eli KOKONAISENA PAISTETTU MUKULA(JUURI)SELLERI


kokonainen iso mukula(juuri)selleri (nyt n 500g)
voita
valkosipulinkynsiä
tuoretta rosmariinia
merisuolaa, mustapippuria

1. Pese selleri huolellisesti. Poista tarvittaessa juuria
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna rosmariinia. Sekoita huoneenlämpöinen voi, valkosipuli, rosmariini, suola ja mustapippuri tahnaksi. Hiero selleri kauttaaltaan tahnalla ja nosta uunivuokaan
3. Paista selleriä 175-asteessa  noin 2 tuntia tai kunnes se on sisältä pehmeä. Hiero sellerin pintaan lisää voitahnaa /valele vuokaan valuneella voilla puolen tunnin välein

Valmistusaika: reilu 2 tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti