sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Blinit pikana

Talven selkä on taittumassa ja yksi talvinen ruokaperinne on meinannut unohtua. Joulun kalakauppiaalta hankittu viimeinen mätipurkki huuteli pakastimesta blinejä seurakseen. Glorian Ruoka & Viinin pikablinien ohje oli kuin luotu tätä tarvetta varten. Blinien maku oli tuttu, rakenne rapeampi kuin perinteisissä blineissä. Toisin kuin tavallisia blinejä näitä ei voi tehdä etukäteen ja lämmittää voisulan kanssa tarjolle, tuloksena olisi pahvin oloinen kuiva lätty. Testattu on - aioimme syödä ylijääneitä blinejä myös sunnuntain aamupalalla. Jouduin kaapimaan täytteet päältä ruisleivälle ja heittämään eilisen blinin roskiin.


PIKABLINIT
(8 bliniä)

8 kananmunaa
3 dl täysmaitoa
2 rkl kirkastettua voita
3 1/4 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
*
150g voita 
*
savulohitahnaa
(Savulohta, punasipulia, kapriksia, dijonsinappia, tilliä, ranskankermaa ja majoneesia)
*
(muikun)mätiä
ranskankermaa
punasipulia
tilliä
mustapippuria myllystä

1. Laita blinipannut kylmää uuniin. Lämmitä uuni 225-asteeseen. Tee kirkastettu voi. Sulata 150g voita kattilassa. Kuori pinnan vaahto pois. Valuta kirkas voi toiseen astiaan. Vaalean heran voit käyttää vaikka sämpylätaikinaan
2. Vatkaa munia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää maito ja voi. Sekoita suola, jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita seos muna-maitoseokseen
3. Voitele kuumat blinipannut kirkastetulla voilla ja nosta kauhallinen taikinaan pannulle. Paista 12 -15 minuuttia. Valele pinnalle kirkastettua voita

Valmistusaika 40 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti