tiistai 11. joulukuuta 2018

Suoraan tuottajalta, osa II

Tavallisena tiistaina voi käydä niin, että jääkaappi huutaa tyhjyyttään. Kauppaankaan ei viitsisi lähteä, kun taivaalta sataa räntää ja auto on perheen nuorison hallussa. Pieni rauhoittuminen ja uusi katselmus kaappeihin. Tapanilan REKO-renkaan kautta oli onneksi tänään tulossa kananmunia. Jääkaapin ovesta melkein kokonainen vuohenjuustopaketti. Pakasteesta lehtipinaattia. Sipuliakin löytyy. Kyllä näistä ruoka syntyy.



PINAATTI-VUOHENJUUSTOMUNAKASRULLA

8 kananmunaa
1/2 l maitoa
1 1/2 dl jauhoja (nyt   1/2 dl ruisjauhoja, 1 dl vehnäjauhoja)
ripaus suolaa ja muskottipähkinää
*
pss lehtipinaattia (pakaste)
vuohenjuustoa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria ja muskottia
*
juustoraastetta

1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää jauhot ja maito vuorotellen koko ajan sekoittaen. Mausta
2. Kaada munakasseos leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteessa n 30 min
3. Valmista täyte munakkaan paistuessa. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita hetki rypsiöljyssä. Lisää pinaatti, paistele kunnes pinaatti sulaa. Kuutioi vuohenjuusto ja lisää pannulle. Sekoittele kunnes vuohenjuusto on sekoittunut. Mausta mustapippurilla ja muskotilla
4. Kumoa kypsä munakasrulla leivinpaperille, anna jäähtyä hetki. Levitä täyte rullan keskiosaan pitkittäin ja rullaa kuten kääretorttu. Nosta rulla leivinpapereineen uunipellille. Levitä rullan päälle juustoraastetta. Kuumenna uunissa 200-asteessa kunnes juusto sulaa ja rulla lämpenee. Tarjoile viipaleiksi leikattuna salaatin kanssa

Valmistusaika: 40 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti