tiistai 31. lokakuuta 2017

Ruokaa teineille

Kotimme kolme kerrosta on mahdollistanut tilojen muuntelun tarpeiden muuttuessa. Nuorison kasvettua alakerrasta on tullut heidän valtakuntaansa. Alkusyksystä neiti valtasi teinin huoneen tämän lähdettyä jenkkeihin takaisin. Neidin entinen huone sisustettiin uudestaan ajatuksella, että teini ja tyttöystävänsä voivat yöpyä siellä kotona olleessaan. Ja nyt neiti kutsuu huonetta vierashuoneeksi. Aiemmin teinin ystävät viettivät aikaa alhaalla, nykyisin neidin ystävät. Ja kaikille on riittänyt ruokaa, jos nälkä on yllättänyt. Yksinkertaisimmillaan leipää, toisinaan jotain muutakin. Pari viikkoa sitten neiti ystävänsä kanssa valmisti jauhelihalla täytettyjä tortillakuoria ja myöhemmin leipoi vielä valkosuklaabrownien. Tortillakuorista riitti yrittäjälle ja minullekin. Tein meille lisäkkeeksi vielä guacamolea. Samantyyppistä jauhelihakastiketta tehtiin jossain kokkiohjelmassakin. Vihannekset voivat olla niitä, joita kotona on tai jotka muuten maistuvat


JAUHELIHATÄYTTEISET TORTILLAKUPIT
(kuudelle-kahdeksalle)

1 kg 17% naudan jauhelihaa
punainen paprika
1 pss pakastesipulikuutioita
2 valkosipulin kynttä
2 lehtisellerin vartta
250 g tuoretta pinaattia
1 pss tacomaustetta
suolaa, mustapippuria
cayennepippuria
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk maissinjyviä suolaliemessä
(vettä)

1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuutioi sellerinvarret pieneksi. Kuutioi paprika. Huuhtele maissit
2. Paista jauheliha murumaiseksi. Lisää sipulit ja kuutioitu selleri, jatka paistamista muutama minuutti. Lisää tacomauste ja sekoita. Nosta seos isoon kattilaan. Lisää tomaattimurska, kuutioitu paprika, ja maissit. Lisää tarvittaessa vettä. Maista ja lisää halutessasi cayennepippuria, suolaa ja/tai mustapippuria.Anna hautua vartti pienellä lämmöllä
3. Lisää pinaatti, sekoita ja anna hautua  vielä muutama minuutti
4. Tarjoile tacokuorissa juustoraasteen ja guacamolen (tai kaupan valmiin juustodipin, kuten nuoriso) kanssa

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti