maanantai 30. lokakuuta 2017

Lämmittävä syyspäivän soppa

Kylmänä syyspäivänä keitto lämmittää mukavasti, varsinkin kun siinä on mukana ripaus tulisuutta tuomassa lisää lämpöä. Tämän keiton ohje kopioitu Maku-lehdestä. Korvasin alkuperäisen ohjeen lenkkimakkaran HK:n mausteisella grillimakkaralla. Muutama muukin pieni muutos, joten ohje kuten minä sen valmistin. Isolla kattilallisella keittoa mennään pari-kolme päivää. Lämmityksen jälkeen maku vain paranee.


MAUSTEINEN LINSSI-MAKKARAKEITTO
Kahdeksalle

2 pkt (à 230g) mausteista makkaraa
500g (paino keittämisen jälkeen) kuivattuja vihreitä linssejä keitettynä ja huuhdeltuna
(tai käyttövalmiita, niin pääset helpommalla)
4  perunaa
3 isoa porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 lehtisellerin vartta
rypsiöljyä
2 rkl harissaa
2 tl juustokuminaa
1 1/2 l lihalientä
pari oksaa tuoretta timjamia
suolaa
1 prk maissinjyviä suolaliemessä
tuoretta persiljaa
*
ranskankermaa

1. Huuhtele linssit, keitä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta
2. Paista makkaroiin hyvä pintaväri ja viipaloi makkarat
3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi selleri pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Huuhtele ja valuta maissit
4. Kuullota sipuleita, selleriä, juustokuminaa ja harissaa rypsiöljyssä pari minuuttia. Revi timjamista lehdet mukaan. Lisää porkkanat ja lihaliemi. Mausta suolalla. Keitä viisi minuuttia, lisää perunat. Keitä toiset viisi minuuttia ja lisää maissit, linssit ja makkarat. Keitä 5 minuuttia hiljaisella tulella. Viimeistele persiljalla ja tarjoile ranskankerman kanssa

Valmistusaika: 50 min 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti