maanantai 27. maaliskuuta 2017

Pizza-piirakka

Perjantaisin tekee mieli jotain hyvää, nopeasti valmistuvaa. Harvemmin uusia kokeiluja, niiden aika on sitten sunnuntaina. Pasta, pizza ja erilaiset piirakat ovat perjantairuokaamme varsinkin, jos matkaamme mökille. Tällä ohjeella olen tehnyt pizzaa ennenkin. Nyt vaihdoin itsetehdyn taikinan kaupan valmiiseen voitaikinalevyyn, sellainen kun sattui pakastimessa olemaan. Lisäsin aiempaan ohjeeseen punasipulin, jonka kyllä jätin neidin kulmasta pois. Neidin palaseen ei päätynyt myöskään kapriksia, mutta sitä pääsi mehustamaan jääkaapista löytynyt mozzarellan palanen. Maukas pizza, tai piirakka, pidimme kaikki.


LOHI-KANANMUNAPIIRAKKA

500g valmista voitaikinaa
350g savustettua lohta
1 punasipuli
pieni prk kapriksia
4 kananmunaa
juustoraastetta
tomattipyreetä
tuoretta tilliä
mustapippuria myllystä
suolaa
(mozzarellaa)

1. Sulata voitaikina ja kauli se leivinpaperin päällä uunipellinkokoiseksi. Kuori sipuli ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna tilli
2. Lämmitä uuni 225-asteeseen. Nosta uunipelti uuniin kuumenemaan. Vedä leivinpaperilla oleva voitaikinalevy kuumalle uunipellille ja paista 5 minuuttia
3. Levitä esipaistetun taikinan päälle tomaattipyree. Levitä lohi, sipuliviipaleet ja kaprikset tomaattipyreen päälle. Mausta suolalla. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Riko päälle vielä kananmunat, ripauta munien päälle suolaa. Paista 225-asteessa 5 minuuttia, levitä hienonnettu tilli pinnalle ennen tarjoilua

Valmistusaika: 15 min + paistaminen 10 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti