tiistai 26. huhtikuuta 2016

Kaunis kiitos!

Työkavereilta iloisena syntymäpäiväyllätyksenä saatu pata koristaa keittiön työpöytää. Olen jo vuosia kuolannut kyseistä punaista kaunotarta, mutten ole raaskinut hankkia, kun kaapissa on ihan hyvä musta valurautainen. Pata on niin kaunis, etten taida laittaa sitä kaappiin lainkaan. Neiti toivoi, että ensimmäinen ruoka padassa olisi kanaa. Hän muisteli kai Leena-mummin savipadassa valmistettua versiota. Koska mummin kanan kanssa ei voi kilpailla, kyselin miten neiti haluaa kanan maustettavan. Toiveena oli chiliä, ei siis ihan mummin kanaa. Arkipäivänä marketissa ei ollut kokonaista kanaa tai broileria, joten ostin koipia. Mausteena sama sekoitus, jota käytän lohen kanssa; srirachaa ja vaahterasiirappia. Chilikastikkeen määrää säätelemällä saa mieleisensä version. Tämä oli jopa liian mieto.


Chilibroileria padassa

3 dl risottoriisiä
3+2+2 dl vettä
kanaliemikuutio
4 broilerinkoipea
2 rkl srirachaa
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl pehmeää voita

1. Puhdista broilerinkoivet. Sekoita chilikastike, vaahterasiirappi ja voi
2. Laita riisit pataan, kaada päälle 3 dl kiehuvaa vettä, murusta kanaliemikuutio sekaan
3. Työnnä voi-siirappi-chiliseosta broilerin nahan alle ja voitele koivet myös päältä. Jätä osa seoksesta sivuun. Nosta koivet riisin päälle ja pata 175-asteiseen uuniin. Paista vartti ja lisää 2 dl vettä, paista vielä vartti ja lisää loput 2 dl vettä, käännä koivet ja voitele myös päällinen voi-siirappi-chiliseoksella.
Paista vielä puoli tuntia. Tarjoile salaatin kanssa.

Valmistusaika: 15 min + paistaminen 1h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti