maanantai 15. helmikuuta 2016

Piristystä appelsiinista

Aina mielikuvitus tai hyväkään ohje ei auta, kun ei vain keksi mitä ruokaa tekisi. Meillä viikonlopun pelastus on silloin uunibroileri. Lisäkkeenä samassa vuuassa kypsennettyjä juureksia ja salaattia. Lauantaina tein broilerinkoipia, jotka saivat Maku-lehden ohjeella terästystä appelsiinista. Lisäksi peruna- ja bataattiranskalaisia ja salaattia.


APPELSIINISET BROILERINKOIVET
(kuudelle)

2 pkt maustamattomia broilerinkoipia
appelsiini-maustevoi:
50g pehmeää voita
1 appelsiinin raastettu kuori
2 rkl appelsiinimehua
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
*
vaahterasiirappia
*
2 appelsiinia

1. Tee appelsiini-maustevoi sekoittamalla kaikki sen ainekset
2. Tee koipien nahkaan pari viiltoa ja työnnä maustevoita nahan alle. Hiero koivet kauttaaltaan maustevoilla. Nosta koivet vuokaan. Lohko appelsiinit ja asettele lohkot broilerien sekaan. Liruttele koipien pinnalle vaahterasiirappia
3. Paista koipia 200-asteessa tunti, valele koipia muutaman  kerran vuuan pohjalle kertyvällä appelsiini-vaahterasiirappiliemellä

Valmistusaika: 20min + 1 h paistamiseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti