sunnuntai 31. elokuuta 2014

Lohi-nuudelikeittoa

Monessa ostoskorissa on jo näkynyt "Putin-juustoa tai - voita". Voita olen jo leivonnassa käyttänytkin. Kohta myös Putin-lohet saapuvat kauppoihin ja hyvät lohireseptit pääsevät jakoon. Toteutin tämän keiton jo aiemmin, mutta sen verran hyvää soppa oli, että teemme tätä toistekin, vaikka siitä Putin-lohesta. Ohje Tomi Björckin kirjasta "Huippukokin kotiruokaa".  Näitä reseptejä ei saisi mennä sorkkimaan, mutta paksoita ei ollut saatavilla ja korvasin sen kiinankaalilla. Jopa teini, joka ei tavallisesta kaalista lämpimänä niin perusta, piti kiinankaalista. Galangaa ja linnunsilmä-chiliäkään ei lähikaupassa ollut, galangan jätin pois ja chilinä oli tavallista punaista, muuten yritin seurata ohjetta. Ohjeessa tosin käytetään kalaöljyä (?), jonka tulkitsin kalaliemeksi


LOHILAKSA

tahna:
6 kuivattua chiliä
1 tl korianterin siemeniä
1 tl kuminansiemeniä
1 tl valkopippuria
1 tl kurkumaa
2 neilikkaa
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 sitruunaruohoa
pieni salottisipuli
suolaa

*
600g lohta
1 limetti
2 dl kookosmaitoa
2 dl kalalientä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
1 kiinankaali
100g riisinuudeleita
rypsiöljyä

*
ituja
2 keitettyä kananmunaa

1. Aloita tahnasta. Poista chileista siemenet. Paahda kuivamausteet (korianterinsiemenet, kuminansiemenet, valkopippuri, kurkuma ja neilika) kuumalla, kuivalla pannulla. Murskaa ne sen jälkeen morttelissa
2. Pilko chilit, kuori ja hienonna sipulit & inkivääri ja hienonna sitruunaruoho ja lisää mortteliin. Hiero tahnaksi ja mausta vielä suolalla
3. Lämmitä öljyä laakeassa kasarissa, lisää tahna ja kypsennä 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kookosmaito ja kalaliemi, anna kiehahtaa. Lisää soija- ja kalakastike
4. Kuutioi lohi ja paloittele kiinankaali . Anna riisinuudeleiden pehmentyä hetki kylmässä vedessä
5. Lisää pannulle lohi, kaali ja nuudelit. Kääntele hetki ja purista limetin mehu sekaan
6. Tarjoile itujen ja keitettyjen kananmunien kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti