lauantai 26. heinäkuuta 2014

Mansikoita ja jäätelöä

Kesäisin tulee turvauduttua (liian) usein helppoon jälkiruokaan: mansikoita ja jäätelöä. Tämä viikon takaisesta Hesarin ruokatorstaista kopioitu herkku on myös mansikoita ja jäätelöä, vain vähän pidemmälle viritettynä. Ei liian vaikeaa ja herkun voi valmistaa etukäteen. Valmistin semifreddon annosvuokiin. Hesarin ohje on kuudelle, meillä tämä riitti kahdeksalle. Hyvää ja kesäistä


MARINOIDUT MANSIKAT JA VAAHTOKARKKI-SEMIFREDDO

8 annosta

semifreddo:
2 kananmunaa
1/2 dl hienoa sokeria
2 dl kuohukermaa
250g mascarponea
2 dl minivaahtokarkkeja
1 dl mantelilastuja

marinadi:
1 dl raparperimehutiivistettä
3/4 dl sitruslikööriä
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
sitruunamelissan lehtiä (minttua, thai-basilikaa)


8 dl mansikoita

1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot. Paahda mantelilastut kuivalla kuumalla pannulla. Kääntele vaahdon sekaan mantelilastut, pehmitetty mascarpone ja vaahtokarkit
2. Vuoraa 8 annosvuokaa kelmulla.  Jaa semifreddomassa vuokiin ja taittele loppu kelmu päälle. Pakasta  4-5 tuntia
3. Sekoita marinadin ainekset kulhossa, kunnes sokeri on liuennut. Poista mansikoista kannat ja laita marinadiin. Anna marinoitua jääkaapissa pari tuntia
4. Kastele semifreddo vuuat kuumaan veteen ja keikauta jäätelö lautasille, lisää mansikoita ja nauti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti