sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Jälkiruoka itämaiselle aterialle

Itämaisen illallisen aloittivat simpukat Nahm Jim, pääruokana oli karkkipossu, ja jälkiruuan päämauksi päätin kookoksen. Googlailun kautta päädyin Hesarin kookosjäätelöön. Simpukoissa ja possussa oli sen verran näpertämistä, että oli mukava päästä jälkiruuassa vähän helpommalla. Jäätelön rakensin esille periaatteella otetaan mitä kaapissa on; makeaa happamuutta ananaksesta, rapeutta kekseistä, kirpeyttä limetin kuoresta ja hiven tulisuutta chilistä.

KOOKOSJÄÄTELÖ 

1 dl hunajaa 
4 dl kookoskermaa
1 banaani
3 rkl limetin mehua
*
kookoshiutaleita
ananasta
pala chilipalkoa
limetin kuorta
pala inkivääriä
keksejä

1. Sekoita kookoskerma ja hunaja. Soseuta banaani ja limetin mehu sauvasekoitt sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita kookoskerman joukkoon. Nosta astia pakastimeen vähintään 8 tunniksi
2. Leikkaa ananaksesta pieniä kuutioita ja käytä nopeasti pannulla voin raastetun inkiväärin  kanssa
3.Ota jäätelö pakastimesta, anna sulaa noin vartti. Ota jäätelökauhalla palloja ja pyörittele ne kookoshiutaleissa. Kokoa annokset jäätelöpalloja, ananasta, murskattu keksi, ohuita chili ja limetinkuori suikaleita                                               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti