tiistai 20. marraskuuta 2012

Riittävästi suklaata

Työ on taas vienyt sitä vauhtia, ettei ylimääräiseen (johon blogin päivittäminenkin luetaan) ole jäänyt aikaa. Päivitystä odottaisi useampikin juttu, kuten edellisessä postauksessa luvattu karkkipossu ja kyseisen aterian jälkiruoka. Ne saavat kuitenkin jäädä odottamaan, jotta pikkuneidin eilinen leivonta saadaan kirjattua ylös. Resepti on peräisin viikon takaisen Hesarin ruokatorstaista. Suklaata rakastava pikkuneiti osti ohjeen välittömästi. Vähän ohje muokkautui matkan varrella kaapista löytyvien ainesten pohjalta, ja tässä siten kuin pikkuneiti sen eilen valmisti. Silti lopputulos oli nimenkin mukaisesti...

KAIKKEIN SUKLAISIMMAT SUKLAAKEKSIT
(16 kpl)

80g tummaa suklaata 
(kaakaopitoisuus vähintään 70%)
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2/3 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
vajaa desi pullomargariinia
2/3 dl tummaa muscovadosokeria
3 rkl hienoa sokeria
1 pieni kananmuna
n. 220g tummaa suklaata 
(siis yht 3kpl 100g levyjä)

1. Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen
2. Sulata 80g suklaata vesihauteessa
3. Yhdistä kuivat aineet; vehnäjauhot, kaakao, ruokasooda ja suola
4. Vatkaa pullomargariini ja sokerit keskenään. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Vatkaa sekaan kananmuna
5. Rouhi suklaa karkeasti
6. Lisää kuivat aineet ja suklaa rasva-sokeri-kananmunaseokseen. Sekoita varovasti, ettei seokseen muodostu sitkoa
7. Nostele taikina keoiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille, jätä kekojen väliin tilaa, sillä ne leviävät
8. Paista 170 asteessa n 20  minuuttia, anna jäähtyä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti