tiistai 7. helmikuuta 2012

Arkipäivän iltapala

Leipä eri muodoissaan on kätevä ruoka, hyvää leipää ja mieleisiä täytteitä ja ateria on valmis. Kiireessä ja luovuuden pettäessä meillä syödään lämpöisiä voileipiä; reissumiestä, dijonsinappia, kinkkua, tomaattia sekä juustoa ja hetkeksi uuniin grillivastusten alle. Toinen pikainen vaihtoehto on toastit. Tässä leivässä maku löytyy leivän sisältä, sillä perinteiset päälliset on kätketty leivän sisään. Meillä leivät hupenivat pikavauhtia iltapalalla, mutta ne sopisivat vaikka talvisen retken evääksi. Ohje kopioitu pienin muutoksin Pirkka-lehdestä 10/2011. Täyte 2 on oma sovellukseni.
Täytteenä punaista pestoa, emmentaljuustoa ja pinjansiemeniä
TÄYTETYT LEIPÄKÄÄRÖT
(2 kpl)

5 dl maitoa
1 pss hiivaa
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
 3 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisjauhoja
1 dl ohrajauhoja
n 6 dl vehnäjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä
*
täyte 1:
dijonsinappia
emmentaljuustoa
palvikinkkuviipaleita

täyte 2:
punaista pestoa
emmentaljuustoa
pinjansiemeniä

pinnalle:
kananmunaa
mieleisiäsi siemeniä

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, siirappi ja suola, sekoita hyvin. Lisää kaurahiutaleet ja ruis-ja ohrajauhot ja sekoita. Alusta vehnäjauhot taikinaan. Lisää rypsiöljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä puoli tuntia
2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli  palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (30x 40cm). Levitä toiselle levylle sinappia, juustoa viipaleina ja palvikinkkua. Kääri levy rullalle kääretortun tapaan. Levitä toiselle levylle pestoa, juustoviipaleita ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä, kääri levy rullalle. Anna rullien kohota liinalla peitettynä
3. Voitele kohonneet rullat kananmunalla ja ripottele pinnalle auringonkukan- tai pinjan- tai seesaminsiemeniä. Paista rullat 200 asteessa noin 25 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti