torstai 5. marraskuuta 2020

Arkista lohturuokaa

Keitetyt perunat kuulostavat tylsiltä, mutta taipuvat moneen. Onko parempaa kuin varhaisperunat voinokareen kanssa, tai perunat savustetun lohen ja sienikastikkeen kanssa? Perunoitahan kannattaa aina keittää liikaa yhdelle aterialle ja toisen aterian pohja on valmis, perunat muuttuvat vaikkapa salaatiksi, tai perinteiseksi pyttipannuksi. Tämän vuuan ohje ei luettuna vakuuttanut, mutta positiiviset kommentit eri postauksissa saivat kokeilemaan. Muokkasin kyllä reseptiä korvaamalla osan kermasta tomaattimurskalla ja lisäämällä mausteita. Kannatti kuitenkin kokeilla, vähän erilainen versio uunimakkarasta ja perunoista; helppoa, halpaa ja yllättävää kyllä maukasta, varsinaista lohturuokaa.


NIKKARINVUOKA

4 isoa keitettyä perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 tomaattia 
1 pötkö lenkkimakkaraa (n 250g)
prk tomaattimurskaa
1/2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 tl cayennepippuria
1 tl paprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria myllystä
juustoraastetta

1. Kuori ja halkaise sipuli. Viipaloi ohuiksi viipaleiski. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet
2. Leikkaa perunat, tomaatit ja lenkkimakkara viipaleiksi
3. Kaada tomaattimurska uunivuokaan, lisää valkosipuli, kuohukerma, kananmunat ja mausteet. Sekoita hyvin
4. Levitä vuokaan vuorotellen pystyyn peruna-, sipuli-, makkara-, ja tomaattiviipaleita
5. Levitä juustoraaste pinnalle ja paista 200-asteessa 30 minuuttia

Valmistusaika: 45 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti