sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Tarjottavaa kisakatsomoon

Tänään yrittäjällä oli taas tiedossa formulakatsomo naapurin eläkeläisrouvan kanssa. Koska kisa alkoi aamuyhdeksältä, ja minä ajattelin nukkua vähän myöhempään, valmistelin tarjottavan jo eilen. Yrittäjä toivoi jotain suolaista, samalla hoituisi aamiainen. Resepti maku-lehdestä vähän varioiden. Ohje sopii hyvin vaikka vappupäivän brunssille


SUPPILOVAHVEROKÄÄRETORTTU

taikina:
3 dl kaurainen sämpyläjauhoja
6 dl maitoa
3 kananmunaa
1/2 dl rypsiöljyä
suolaa

täyte:
1 1/2 dl kuivattuja suppilovahveroita
3 kevätsipulia
200g yrttituorejuustoa
1 valkosipulinkynsi
tuoretta rosmariinia
lehtipersiljaa
suolaa, mustapippuria
rypsiöljyä, nokare voita

1. Laita sienet veteen likomaan
2. Sekoita taikinan aineet. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle .Paista 200- asteessa 25 minuuttia
3. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna kevätsipulit. Hienonna rosmariini ja lehtipersilja
4. Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja rypsiöljy. Kuullota sipuleita  ja rosmariinia  hetki. Purista sienistä vesi pois, hienonna ja lisää pannulle. Paista välillä sekoittaen muutama minuutti. Ota pannu pois levyltä ja lisää lehtipersilja ja tuorejuusto, sekoita hyvin . Mausta suolalla ja mustapippurilla
5. Kumoa kääretorttu leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä. Levitä täyte päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi

Valmistusaika:  20 min + paistaminen 25 min + sienten liotus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti