keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Hyvää Pääsiäistä!

Taloyhtiön vuosikokous oli sopivasti pääsiäisen alla, joten sain tehdä ensimmäiset pääsiäisleivonnaiset sinne. Jälleen kerran varmuudeksi gluteenitonta ja laktoositonta. Vaikken rusinoista erityisesti pidäkään, tähän pashakakkuun ne kuuluvat. Valmistin alunperin Koti ja keittiön ohjeen puolitoistakertaisena ja yksinkertaistin päällisen koristelua

PASHAJUUSTOKAKKU
15 annosta
pohja:
225 g gluteenittomia digestive-keksejä
75 g mantelirouhetta
112 g sulatettua voita
täyte:
3 prk maitorahkaa
6 kananmunaa
2 1/4 dl hienoa sokeria
vaniljatangon siemenet
1 ison sitruunan mehu ja raaastettu kuori
2 dl rusinoita
koristeeksi:
5 passsionhedelmää
marenkia

1. Hienonna keksit.  Sekoita mantelirouheen ja voin kanssa. Pingota leivinpaperi irtopohjavuuan (halkaisija 26cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuuan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin
2. Sekoita rahka, sokeri, kanamunat, sitruunan mehu - ja kuori, vaniljatangon siemenet sekä rusinat. Kaada vuokaan keksiseoksen päälle
3. Paista 175 -asteessa 45-55 min. Anna jäähtyä seuraavaan päivään (jääkaapissa)
4. Koristele pinta passionhedelmän sisuksella ja murustetulla marengilla

Valmistusaika:  20 min + paistaminen + tekeytyminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti