lauantai 4. helmikuuta 2017

Porkkanoita ja kikherneitä

Revin syksyllä paristakin lehdestä talteen porkkana-kikhernesalaatin ohjeen. Nyt toteutukseen pääsi K-kaupan versio, vähän soveltaen. Tein lisäkkeeksi suppilovahveroilla täydennettyjä jauhelihapihvejä sekä kermaviilikastikkeen, joka sopi niin pihveille kuin porkkanoillekin. Vähän uudenlainen versio tutuista uunijuureksista ja pidimme kaikki. Edes jauhelihapihviä ei olisi tarvittu, sen verran täyteläinen porkkana-kikhernesalaatti oli.


LÄMMIN PORKKANA-KIKHERNESALAATTI

1 kg porkkanoita
loraus (aurinkokuivattujen tomaattien) öljyä
suolaa
3 tl juustokuminaa
punasipuli
1 prk kikherneitä
sitruunanmehua
mustapippuria
100 g fetajuustoa
pari oksaa korianteria

kastike:
1 prk kermaviiliä tai maustamatonta jugurttia
100g fetajuustoa
pari oksaa korianteria
1/2 sitruunan raastettu kuori
suolaa, mustapippuria

1. Aloita kastikkeesta. Murusta 100g fetajuustoa. Hienonna pari oksaa korianteria, raasta puolen sitruunan kuori. Sekoita korianteri, feta ja sitruunankuori kermaviiliin. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja nosta jääkaappiin maustumaan
2. Kuori ja lohko porkkanat ja laita uunivuokaan. Kaada päälle öljy, mausta suolalla ja juustokuminalla. Sekoita. Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin ja paista 15 minuuttia
3. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa viipaleiksi. Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää sipuli ja kikherneet porkkanoiden sekaan ja paista vielä 15 minuuttia
4. Ota vuoka uunista ja murusta sekaan 100g fetajuustoa, purista päälle sitruunamehua, mausta vielä mustapippurilla. Sekoita. Hienonna pinnalle korianteria. Tarjoile lämpimänä kastikkeen kanssa

Valmistusaika: 15 min + paistaminen 30min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti