perjantai 23. maaliskuuta 2018

Kevättä kohti

Lähimarketista tarttui mukaan kilon laatikko italialaisia kirsikkatomaatteja. Ne ovat mukavia napostella sellaisenaan ja tuovat makua moneen ruokaan. Perjantain maukas ja nopea iltaruoka vie ajatukset kohti alkavaa kevättä.

TUORETOMAATTIPASTA
(kahdelle)

tuoretagliatellia
*
20 kirsikkatomaattia
2 valkosipulinkynttä
1/2 pieni punasipuli
suolaa, mustapippuria myllystä
ripaus sokeria
oliiviöljyä
1 pallo mozzarellaa
20 basilikanlehteä
*
parmesaania

1. Kuori ja hienonna punasipuli. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa viipaleiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Kääri basilikanlehdet "sikariksi" ja leikkaa viipaleiksi
2. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää sipulit ja paista sekoitellen minuutti. Lisää tomaatit ja anna hautua kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla
3. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al dente, kaada vesi pois ja lisää tomaattikastike, basilika, mozzarella käsin repien sekä loraus oliiviöljyä. Sekoita
4. Nosta annokset lautaselle ja viimeistele basilikalla ja vastaraastetulla parmesaanilla 

Valmistusaika: 15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti