lauantai 26. toukokuuta 2012

Thaikeittoa kuvan kera

Kirjasin eilen ylös mitä meillä on viikon aikana syöty. Viime viikonloppu oli vielä helppo, sillä olin suunnitellut ruuat etukäteen ja toteuttanutkin suunnitelman. Maanantaista eteenpäin oli vähän haasteellisempaa, varsinkin kun en itse valmistanut ruokaa kuin yhtenä päivänä, enkä ollut kotona aterioimassa.  Useimmiten aterian valmistuksesta vastasi teini, joten uskon ruuan olleen pastaa tai nuudeleita. Urheileva nuori tarvitsee hiilihydraattinsa. Viime lauantaina teimme joka tapauksessa thaimaalaista tom kha keittoa. Ei ensimmäinen kerta, mutta ensimmäinen kerta kun muistimme ottaa valokuvan. Koska teini tuli aterialle suoraan golfkentältä, lisäsin keittoon perusreseptistä poiketen vähän nuudeleita. Keitosta riittää kahdelle aterialle neljälle ei kovin nälkäiselle tai yhdeksi ateriaksi kuudelle nälkäiselle.

TOM KHA KEITTO

8 dl kanalientä
2 cm pala inkivääriä
1 rkl hunajaa
1 limetti
500g broilerin suikaleita
1 prk (400g) kookosmaitoa
 3 rkl kalakastiketta
100g herkkusieniä
100g jättikatkarapuja
150g munanuudeleita (3 kiekkoa)
pieni miedohko punainen chili
korianteria

1. Kuori ja hienonna inkivääri. Pese limetti ja raasta kuori ja purista mehu
2. Kuumenna kanaliemi ja lisää inkivääri, limetinmehu ja -kuori ,hunaja sekä broilerisuikaleet. Keitä kymmenisen minuuttia
3. Viipaloi sienet ja chili
4. Lisää kookosmaito, kalakastike, munanuudelit ja sienet, keitä kolmisen  minuuttia
5. Lisää katkaravut, anna kuumentua, älä keitä. Ripottele pinnalle chili ja korianteria maun mukaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti