lauantai 19. helmikuuta 2022

Murun Pastakoulu- livessä opittua

 Aktiivinen  ravintola-alan vaikuttaja Henri "Henkka" Alén yhdessä Samuil Angelovin ja Timo "Lintsi" Linnamäen kanssa järjesti 4.2.2022 Murun Pastakoulu -liven, nuorisourheilun hyväksi. Lähetyksessä kokattiin kolme pastaa Henkan johdolla, Samuel valitsi ruokiin sopivat viinit ja Lintsi toimi linkkinä katsojien ja keittiön välillä vastaillen katsojakysymyksiin. Hieno konsepti, toivottavasti toteutetaan toistekin uudella teemalla.  En päässyt seuraamaan livelähetystä, mutta katselin tallenteen  seuraavalla viikolla. 
Tämän viikon alussa tilasin Alkosta ensimmäisen pastan suositusviiniä,  Moss Verdecaa, toiveissa kokata pastaa perjantaina. Tilaus saapui yllättävän nopeasti, jo keskiviikkona. Viinin hakureissulla etsin paikallisista kaupoista myös pastatarvikkeet. Sinisimpukoiden saatavuuden olin jo varmistanut aiemmin. Vähän mentiin soveltaen. Pronssiterällä leikattua karheampaa linguinea löytyi (vähän yllättäen) Lidlistä. Suositeltua kirsikkatomaattimurskaa ei täällä ollut, joten käytin Muttin kirsikkatomaatteja ja jätin ne kokonaisiksi. Ja näin keskellä talvea oli turha haaveilla lehtipersiljasta, joten tavallisella persiljalla mentiin. 
Kastike valmistui pastan kiehuessa. Viiniä maistelimme ensimmäiset lasilliset ruokaa tehdessä, silloin viini tuntui hedelmäisen kepeältä, ehkä liiankin kevyeltä. Simpukoiden merellisyyden, njudan ja tomaattien hapon kanssa viinin hedelmäisyys  toimikin erittäin hyvin. Täydellistä viikonloppuruokaa!NJUDA-SINISIMPUKKAPASTA
(kahdelle)
3 tl Njuda-tahnaa (tai maun mukaan enemmän)
2 valkosipulinkynttä
1 kg sinisimpukoita
2 dl valkoviiniä
tölkki kirsikkatomaatteja
(lehti)persiljaa

100g linguine-pastaa/ ruokailija

1. Puhdista simpukat ja tarkasta, että ne ovat hengissä (= simpukka on kiinni tai avoinna oleva simpukka menee pöytään kopauttamalla kiinni). Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna lehtipersilja
2. Laita pastavesi kiehumaan ja mausta suolalla. Laita pasta kiehumaan
3. Paista njuda-tahnaa kattilassa hetki, lisää valkosipuli ja paista pari minuutti. Lisää simpukat ja viini. (Lähetyksessä käytettiin italialaista pinot grigiota) Sekoita. Laita kansi päälle ja anna kiehua muutama minuutti kunnes simpukat kypsyvät (=aukeavat, kiinnipysyvät heitetään pois)
4. Nosta simpukat pois liemstä ja kaada liemi paistinpannulle. Keitä hetki kasaan, lisää kirsikkatomaatit(/murska) ja jatka keittämistä pari minuuttia. Lisää pasta, ja sekoita,keitä vielä minuutti, lisää persilja ja kokoa annokset; ensin pasta liemineen ja simpukat päälle ja nauti!

Valmistusaika: 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti