tiistai 28. elokuuta 2012

Kattilallinen kanakeittoa

Tein sunnuntaina pitkästä aikaa uunibroileria. Broilerista jäi ranka ja vähän lihoja jäljelle. Eilen keittelin jämistä kanaliemen, joka toimi kanakeiton pohjana. Yksinkertaista ja maukasta arkiruokaa. Iso kattilallinen keittoa varmistaa ruokailun onnistumisen nopeassakin lähdössä töiden tai koulun ja harrastusten välillä. Yrtit kasvavat patiolla vielä hyvin, nyt keittoa maustamaan päätyivät persilja ja basilika.

ARKIVERSIO ITÄMAISESTA KANAKEITOSTA
(kuudelle-kahdeksalle)

yhden uunibroilerin jämät
(mausteena valkosipulia, sitruunaa, timjamia)
 1 1/2 lvettä
*
8 perunaa
500g broilerin suikaleita (maustamaton)
2 cm inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
currya, kurkumaa
rypsiöljyä
(suolaa)
pss pakasteherneitä
pss pakastemaissia
1 tlk kookosmaitoa
tuoretta persiljaa ja basilikaa

1.  Keitä   broilerin jämiä tunnin verran. Irrottele loput lihat luista ja siivilöi liemi. Lisää lihat liemeen. Tämä arkiversio valmistuu nopeasti, eikä liemi kaipaa kummempia mausteita, sillä (maustetusta) broilerista irtoaa makua
2. Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Keitä perunat liemessä
3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota sipuleita ja inkivääriä hetki rypsiöljyssä. Lisää curry ja kurkuma ja jatka kuullottamista minuutti, lisää broilerisuikaleet ja paista kunnes suikaleet ovat kypsiä
4. Lisää kypsät broilerit kypsien perunoiden joukkoon. Kaada kookosmaito sekaan, anna kiehahtaa ja tarkista maku
5. Lisää herneet ja maissit, anna lämmitä, älä enää keitä. Hienonna yrtit ja lisää keiton pinnalle

2 kommenttia:

  1. Taidettaan kokeilla tätä tänään, kun suurin osa aineista tuntuu löytyvän jäminä jääkaapista/pakkasesta :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kun kokeilet, olemme tehneet tätä keittoa usein, ja vihannekset ovat vaihtuneet sen mukaan mitä kaapeista löytyy.

    VastaaPoista