torstai 7. kesäkuuta 2012

Grilliruuan kaveri

Näin grillauskaudella tulee lähes kaikki ruoka valmistettua grillissä. Siksi tuntuikin jotenkin oudolta ottaa esiin uunivuoka ja laittaa uuni päälle. Alkuviikon koleahko sää suosi kuitenkin uunin käyttämistä, vaikka käytin kyllä grilliäkin possunkyljysten valmistamiseen. Tässä ohjeessa kesäkurpitsa tuo mukavasti makua ja sopii hyvin vuohenjuuston seuraksi.

PERUNA-KESÄKURPITSA-VUOHENJUUSTOVUOKA

6 isoa perunaa
pieni kesäkurpitsa
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
pehmeää vuohenjuustoa
loraus kermaa
suolaa
rypsiöljyä

1. Kuori ja viipaloi perunat. Viipaloi kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipulit
2. Kuullota sipuleita hetki öljyssä. Lisää perunaviipaleet ja jatka paistamista pari minuuttia, käännä peruna viipaleet ja paista vielä pari minuuttia. Kaada peruanviipaleet ja sipulit uunivuokaan, mausta suolalla. Kaada päälle loraus kermaa ja nosta vuoka uuniin 200 asteeseen 20 minuutiksi
3. Kuullota myös kesäkurpitsat molemmin puolin ja lisää perunoiden kaveriksi uunivuokaan. Murusta vuohenjuusto sekaan, sekoita. Lisää tarvittaessa vähän kermaa. Paista vielä 20 minuuttia

Jos perunoita kypsentää pannulla vähän kauemmin, voi tämänkin ruuan  viimeistellä nostamalla vuuan vartiksi grillin ylätasolle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti