tiistai 12. kesäkuuta 2012

Arkinen perunasalaatti

Tein viikonlopun mökkireissun ostokset ilman ostoslistaa. Sen seurauksena koriin päätyi kaikkea mitä teki mieli, mm parsaa. Parsat jäivät kuitenkin käyttämättä. Myös keitettyjä varhaisperunoita jäi yli. Nämä aineet pohjana kehittelin eilen lämpimän salaatin, lisäsin mukaan myös muutaman terttukirsikkatomaatin. Kun parsoissa oli vielä kivasti purutuntumaa ja tomaatit lisättiin aivan lopuksi, niin maut olivat mukavan kesäisiä ja raikkaita. Salaatin kaveriksi paistoin jauhelihapihvejä pikkuneidin tekemästä taikinasta.

LÄMMIN PERUNA-PARSASALAATTI

15 keitettyä, kylmää varhaisperunaa
nippu vihreää parsaa
1 kesäsipuli varsineen
1 valkosipulinkynsi
10 terttukirsikkatomaattia
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

1. Halkaise perunat. Taita parsat ja heitä puinen tyvi pois. Leikkaa loput muutaman sentin paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa sipulin varret ohuiksi viipaleiksi ja laita talteen. Leikkaa loppu sipuli hienoksi. Puolita tomaatit
2. Kuumenna rypsiöljy pannulla, paista parsoja pari minuuttia, käännä parsat ja paista vielä pari minuuttia. Lisää sipulit (ei varsia) ja perunat parsojen lomaan siten että, perunat osuvat pannuun. Paista perunoihin toiselle puolelle kaunis väri ja käännä perunat, paista väri toisellekin puolelle. Lisää tomaatit ja sekoita, paista noin minuutti
3. Mausta suolalla ja pippurilla ja viimeistele kesäsipulinvarsilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti